Aishinkai Aikido is in 2013 opgericht door Dennis Vorster, 4e dan Aikikai en gediplomeerd Aikidoleraar. Dennis beoefent Aikido sinds 1996. Hij is gestart met Aikido bij Sho Shin Aikido Dojo in Amsterdam bij Paul Janssen sensei. Sinds 2012 traint hij bij Chris de Jongh sensei van SJOK Dojo in Groningen. Daarnaast volgt hij regelmatig Aikidostages bij andere leraren, waaronder Harry Kat en de Franse broers Léo & Issei Tamaki.
Gracie Jiu Jitsu / BJJ : Sinds nov 2015 traint Dennis Braziliaans Jiu Jitsu bij Raoul Hiwat van Amsterdam BJJ. Daar is hij weer van voren af aan begonnen. In juni 2021 heeft hij de blauwe band BJJ behaald en is hij één van de leraren voor de BJJ kindergroepen. Mede daarin komt de instelling van de beginner tot uiting die volgens hem nodig is om zelfkritisch aan je ontwikkeling als budoka te blijven werken. Zie elders op deze site de blog over “beginnersmind in budopractise”
Budo CV;
1996 : Start Aikido. Tot 2007 kyugraden behaald
2007 : 1e dan zwarte band Aikikai/JBN
2010 : 2e dan Aikikai/JBN
2012 : Aikido lerarendiploma niveau 3 JBN / NOC-NSF
2013 : START AISHINKAI AIKIDO MIJDRECHT!
2015 : 3e dan Aikikai/JBN
2015 : Start BJJ
2017 : “Blue stripe” BJJ
2016 tot 2020: Afdelingshoofd Only Friends Aikido. Aikidolessen voor kinderen met een beperking
2021 : Leraar kids BJJ bij Amsterdam BJJ en Gym Royale
2021 : Blauwe band BJJ / Blue belt
2022 : Certified Instructor Junior program Gracie Jiu Jitsu
2022 : “purple stripe” BJJ
2022: 4e dan Aikikai / JBN
Stijl : Bij Aishinkai Aikido in Mijdrecht wordt hoofdzakelijk Aikido getraind in het curriculum zoals werd onderwezen door de Japanse leraar Tamura sensei (1933 – 2010). Hij was in zijn jonge jaren een van de favoriete leerlingen van de grondlegger van Aikido, Morihei Ueshiba. Dennis heeft zelf vooral getraind bij leraren die op hun beurt bij Tamura sensei hebben getraind (Janssen, de Jongh, Tamaki). Daarnaast heeft hij ook zelf nog een aantal Aikidostages kunnen volgen van Tamura sensei. Voor de examens worden hoofdzakelijk de technische richtlijnen voor kyu-graduatie gevolgd van de JBN/NCA en zoals door Tamura sensei beschreven in zijn boek ‘Methode Nationale’.
Wat betekent Aishinkai : Harmonie/Eenheid (Ai), Puur/Helder (Shin), Groep (Kai). De gedachte achter deze begrippen is dat de beoefenaars de technieken zo goed, helder en oprecht mogelijk met elkaar proberen uit te voeren. Ieder keer opnieuw onderzoeken of het nog beter en zuiverder kan, in goede samenwerking en harmonie met elkaar en vooral met respect voor de diverse trainingspartners en de dojo etiquette (omgangsvormen). Ook buiten de mat kunnen deze principes toegepast worden in alledaagse situaties en omgang met anderen. De goede samenwerking met anderen is ook een verwijzing naar de regelmatige Aiki-uitwisseling met Aikidoka’s uit diverse bevriende dojo’s ongeacht bond of stijl.
Dojo etiquette : Om in de dojo veilig met elkaar te kunnen oefenen en de principes van Aikido te durven onderzoeken, is het zaak dat alle mensen in de dojo zich houden aan de omgangsvormen en gedragsregels (de etiquette). De leraar legt deze regels uiteraard uit aan alle nieuwe beoefenaars en wijst er ook regelmatig op tijdens de training. Het is vooral van belang dat de beoefenaars elkaar respecteren en elkaars grenzen respecteren en ook de eigen grenzen aangeven. Daarnaast is het van belang dat er geen onderlinge strijd of competitie op de mat plaatsvindt en dat de leerlingen toegewijd en op positieve en enthousiaste wijze oefenen en daarbij de aanwijzingen van de leraar zo goed en oprecht mogelijk proberen op te volgen.