Lesinformatie

Actiefoto 3e dan examen DennisLESTIJD / INSCHRIJVEN

Per 22 november 2022 trainen wij in Uithoorn in zaal 2 van sportschool FIT2GO, Wiegerbuinlaan 77! We trainen in onderstaand rooster.

Dinsdag : 20.00 – 21.30 uur.

Donderdag : 20.15 – 21.45 uur.

De 1e les is een gratis proefles. Daarna kan je inschrijven voor de introductieperiode van 8 lessen. Dat kost éénmalig €50,-.

Na de introductieperiode kan je aardig beoordelen of je door wilt gaan met Aikido en kan je inschrijven voor de trainingen bij Aishinkai Aikido. Kosten : €27,50 per maand voor 1 les per week en €45,- per maand 2 lessen per week.

Neem voor informatie of aanmelding gerust contact op met Dennis Vorster! Tel 0626020986 / @ aishinkaiaikido@gmail.com

EEN LES

Een Aikidoles kent een vaste opbouw; we starten door gezamenlijk de dojo in te richten (o.a. MATTEN LEGGEN, portret van O sensei ophangen, klaar leggen van de  oefenwapens of schoonmaken van de mat). Vervolgens starten we de les met een korte meditatie “mokuso” en we groeten elkaar. Daarna volgen ademhalingsoefeningen en rek- en strekoefeningen, gevolgd door rol- en valoefeningen. Goed leren rollen en vallen is van belang om de technieken veilig met elkaar te kunnen oefenen. Daar besteden we altijd veel aandacht aan!

Na de voorbereidende oefeningen zijn we goed opgewarmd om aan de slag te gaan met de diverse Aikidotechnieken zoals worpen (nage waza) en klemmen (katame waza) of werken met wapens, de jo, boken en tanto (stok, zwaard, mes). Na de training ruimen we gezamenlijk de dojo weer op.

KLEDING

Aikido wordt in beginsel beoefend in een wit aikido- of judopak met witte band. Kennismakers kunnen gedurende de introductieperiode ook in joggingbroek en t-shirt trainen. Als je vervolgens verder wilt gaan met Aikido kan je (evt via de dojo) een pak en je eigen oefenwapens aanschaffen.