Lesinformatie

Actiefoto 3e dan examen DennisLESTIJD / INSCHRIJVEN

Dinsdagavond 20.00-22.00 uur Locatie Mijdrecht, dojo van WL Combatics, Communicatieweg 11 C. De dojo is open vanaf 19.45 uur.

Donderdagavond 20.15-21.45 uur. Locatie Uithoorn, dojo van Sportschool Plux, Johan Enschedeweg 180. De dojo is open vanaf 20.00 uur. Kom svp op tijd ivm leggen van de matten!

De 1e les is een gratis proefles. Daarna kan je inschrijven voor de introductieperiode van 8 lessen. Dat kost éénmalig €50,-.

Na de introductieperiode kan je aardig beoordelen of je door wilt gaan met Aikido en kan je inschrijven voor het lidmaatschap van Aishinkai Aikido. Kosten : €27,50 per maand voor 1 les per week en €45,- per maand 2 lessen per week.

Neem voor informatie of aanmelding gerust contact op met Dennis Vorster! Tel 0626020986 / @ aishinkaiaikido@gmail.com

EEN LES

Een Aikidoles kent een vaste opbouw; we starten door gezamenlijk de dojo in te richten (o.a. de foto van O sensei ophangen, klaar leggen van de  oefenwapens of aanvegen van de mat). Vervolgens starten we met een korte meditatie, waarna we de kamiza (plaats van eer) én elkaar groeten. Daarna volgen ademhalingsoefeningen en rek- en strekoefeningen, gevolgd door rol- en valoefeningen. Goed leren rollen en vallen is van belang om de technieken veilig met elkaar te kunnen oefenen.

Na de voorbereidende oefeningen zijn we goed opgewarmd om aan de slag te gaan met de diverse Aikidotechnieken zoals worpen (nage waza) en klemmen (katame waza) of werken met wapens. We sluiten de les ook weer af met een korte meditatie, waarna we gezamenlijk de dojo weer opruimen.

KLEDING

Aikido wordt in beginsel beoefend in een wit judopak met witte band. Kennismakers kunnen gedurende de introductieperiode ook in joggingbroek en t-shirt trainen. Als je vervolgens verder wilt gaan met Aikido kan je (evt via de dojo) een pak en je eigen oefenwapens aanschaffen.